Sitenin WordPress Olup Olmadığını Anlama
Bu yazı da beğendiğimiz ya da ilgilendiğimiz bir sitenin WordPress Olup Olmadığını Anlama nın nasıl yapılacağını açık ve net bir şekilde yazacağız. Bir web sitesinin WordPress kullanıp kullanmadığını öğrenmenizi sağlamak için birbirinden etkili site altyapısı öğrenme yöntemlerini mevcut ve bunları sizler için bir araya topladık. Bu yöntemlerle bir web sitenin hangi altyapıyı kullandığını kolayca öğrenebilirsiniz.
WordPress sistemini basitçe anlatarak başlayalım işe. WordPress tamamen hazır bir web site sistemidir. Gerekli veritabanı bağlantıları yapıldıktan sonra size sadece yönetim paneline giriş yapacağınız kullanıcı adı ve şifreyi belirlemek kalır. Giriş yaptıktan sonra ise siteniz üzerinde tam hakimiyete sahipsiniz demektir üstelikte hiç kodlama bilgisine gerek olmadan. Çünkü wordpress size herşeyi hazır olarak getiriyor.
Başlangıçta her ne kadar blog odaklı bir sistem olsa da zaman içinde haber, kurumsal, e-ticaret ve daha birçok projede kullanılan bir sisteme dönüştü. WordPress sistemi üzerine tema ve eklenti yapan bir çok firma ve özel yazılımcı mevcuttur. Yine kodlama bilmeden istediğiniz temayı yönergeleri takip ederek sitenize giydirebilir ya da istediğiniz eklentiler ile sitenize çeşitli işlevsellikler kazandırabilirsiniz. Kısacası , WordPress, işleri artık oldukça kolaylaştırıyor.
Bir web sitesi gördünüz ve çok mu beğendiniz ? Tasarımsal olarak , kullanışlılık bakımından hayran kaldınız , bu site büyük ihtimalle vir wordpress sitesidir tabi eğer özel bir yazılım değil ise. Eğer beğendiğiniz siteler için acaba hangi altyapıyı kullanıyor, WordPress’le mi yapılmış diye merak ediyorsanız aşağıda yazdıklarımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.
Bir Sitenin WordPress Olup Olmadığını Anlama İçin Yapılacak Yöntemler
- “/wp-admin” yolunu kontrol edin.
- Giriş paneline girmeyi deneyin.
- Kaynak kodlarını inceleyin.
- WordPress kullanan siteleri öğrenmeyi sağlayan isitwp’i kullanın.
Bir sitenin WordPress olduğu nasıl anlaşılır, site altyapısı öğrenme nasıl yapılır diyorsanız bunun üç yöntemi var. Dilerseniz gelin, bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını detaylı şekilde ele alalım.
1. “/wp-admin” Yolunu Kontrol Etme
WordPress altyapısını kullanan web sitelerinde, eğer değiştirilmemişse yönetici paneline erişim linki standart hepsinde aynı oluyor.
“websitesi.com/wp-admin” şeklinde kontrol ettiğinizde panel erişim sayfası açılıyorsa, sitenin WordPress olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak geliştiriciler güvenlik nedeniyle bu erişim linkini değiştirebiliyorlar. Bu durumla karşılaştıysanız, diğer yöntemlere geçebilirsiniz.
2. Giriş Paneline Girme
Giriş paneli her WordPress sitede bulunan sayfalardan bir tanesi. Kullanıcı girişi ya da yönetici girişinin yapıldığı bu sayfaya ulaşmak için sitenin sonuna “/wp-login.php” ekleyip adrese gidiniz. Eğer sayfa açılıyorsa, sitenin WordPress olduğundan emin olabilirsiniz. (Örneğin; www.siteniz.com/wp-login.php)
3. Kaynak Kodlarını İnceleme
Bir web sitesinin WordPress olup olmadığı anlamanın bir başka yolu da, sitenin kaynak kodlarını kontrol etmekten geçiyor. Hoşunuza giden web sitesi açıkken sağ tıklayıp “Sayfa Kaynağını Görüntüle” seçeneğine tıklıyoruz.
Bunun ardından CTRL + F kısayolunu kullanarak çeşitli aramalar gerçekleştireceğiz. Wp-content, wordpress, wp-includes terimlerinden herhangi birini aradığınızda sonuca ulaşıyorsanız, sitenin WordPress olduğunu anlayabilirsiniz.

4. Web Sitesini isitwp.com’dan Kontrol Etme
Yukarıda anlattığımız yöntemleri denemek size uğraştırıcı geliyorsa, bunu sizin yerinize yapacak olan isitwp.com’u kullanabilirsiniz. Siteye giriş yaptığınızda, “Enter Domain Name” alanına merak ettiğiniz siteyi yazıp, “Click To Find Out” butonuna bastığınızda kolayca sonuca ulaşabilirsiniz.
Aratılan site eğer WordPress ise “Good news everyone, this website is on WordPress”, WordPress değilse “Bad news everyone, this website is not using” mesajı ile karşılaşacaksınız.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açıktır.