İnternet Sitelerinde Sıkça Görülen Hata Kodları ve Anlamları
İnternet bir websitesine ait sayfanın açılması ve alacağımız bilginin açılan sayfadan alınması ile gerçekleşir. Girilmek istenen İlgili bağlantıya tıklanır ve siteye girilir. Peki ya işler sandığınız gibi olumlu gitmezse? Bazen iç açıcı bir hoş geldin ekranı yerine sinir bozucu hata kodları ile karşılaşabilirsiniz. Bu hatalardan bazıları ziyaretçiden kaynaklı olabiliyorken bazıları da ziyaret etmek istediğiniz web site veya onun servis sağlayıcısı ile alakalı olabiliyor.
Şimdi bu hata kodlarını ve anlamlarını görelim. Böylece sorunun da kim de olduğunu öğrenebilirsiniz 😉
Error 404
Eror 404, bir internet sitesinde en çok denk geleceğiniz hata tipidir. Bu hatanın nedeni, sayfanın bulunmadığından kaynaklıdır. Genellikle eski, silinmiş, sitede artık yer almayan bir bağlantıya tıkladığınızda karşınıza gelen uyarıdır. Burada ziyaretçinin yapacağı birşey yok. Başka sayfaları ziyaret edin ve girmek istediğiniz bağlantıyı unutun..
Error 401
Error 401, kimlik doğrulama gerektiren bir sayfaya giriş yapmadığınız için karşınıza çıkar. Bu hata ile karşı karşıya gelmemek için sayfayı yenilemeli ve giriş yapıp tekrar denemelisiniz.
Error 403
Error 403, 401 hatasından biraz daha farklıdır. Error 401’de giriş yapmadığınız için uyarı alıyorken; Error 403, giriş yaptığınız için değil, yetkinizin olmadığı bir faaliyeti gerçekleştirmeye çalıştığınız için karşınıza çıkar. Bu durumda da uslu bir çocuk olun ve arkanıza bakmadan o sayfadan çıkın
Error 504
Bu hata ziyaretçiden kaynaklı bir hata değildir. Sitenin barındığı sunucu ile iletişim kurulamadığında bu hata ile karşılaşılır. Bu noktada, site yetkilileri tarafından sitenin düzeltilmesi için beklemekten başka yapabileceğiniz bir şeyin olduğu söylenemez.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açıktır.