Facebook Uyardı: Bu Chrome Uzantılarını Hemen Kaldırın
Sosyal medyanın en büyük arkadaşlık uygulaması Facebook üyelerine çok net uyarıda bulundu. Facebook uyarısına göre bazı Google Chrome uygulamalarının derhal kaldırılması gerek çünkü bu uygulamalar kişisel bilgileri kopyalıyor ve kötü amaçlı kullanımlara verileri açık hale getiriyor.Ayrıca facebook , Chrome kullanıcılarından güvenlik durumlarını kontrol etmeleri istendi. Peki bu chrome eklentileri hangileri ? Yazının devamında bu uygulamaları öğrenebilirsiniz
UpVoice ve Ads Feed Chrome isimli ödeme odaklı Chrome uzantılarının kullanıcılar için risk teşkil ettiği işaretlendi ve her iki şirket Facebook tarafından dava edildi. Sosyal medya devi, kullanıcı verilerinin hem Facebook hem de Instagram’dan izinsiz şekilde kopyalandığını fark ettikten sonra, her iki uzantının yapımcısıyla karşı karşıya geldi.
Facebook’un BrandTotal ve Unimania aleyhine açtığı dava, iki uzantının sırasıyla Eylül ve Kasım 2019’dan beri resmi Chrome Web Mağazasından indirilebileceğini belirtiyor. Chrome uzantılarından her biri 5.000 ve 10.000’den fazla yükleme gördü, bu da uygulamayı indirmiş ve kullanıyor olması muhtemel binlerce kullanıcının risk altında olabileceği anlamına geliyor
Facebook sahte ödeme uzantılarına ilişkin “BrandTotal, çevrimiçi hediye kartları karşılığında ödemeler sunarak ve uzantıyı yükleyen kullanıcıların açık oturuma katıldığını iddia ederek kullanıcıları Google Chrome Mağazası’ndan UpVoice uzantısını yüklemeye ikna etti.” diyor.
Veri toplayan Chrome uzantıları hala indirilebilir durumda
Facebook, iki uzantıyı Chrome Web Mağazası’ndan kaldırılması için birçok kez Google’la anlaşmaya çalıştığını söyledi ancak araçlar hala kullanılabilir durumda. Herhangi uzantıyı kullanan ve hala silmeyen kullanıcılar için Google Chrome uzantıları hemen kaldırmaları tavsiye ediliyor.
Chrome uzantılarına açılan dava, UpVoice uzantısının; Facebook, Instagram, Amazon, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve YouTube’daki kullanıcı profillerinden veri aldığını ve Ads Feed’in ise; Facebook, Instagram, Amazon, Twitter ve YouTube profillerine erişen kullanıcılardan veri topladığını iddia ediyor.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açıktır.